Federer duikt opnieuw de top vijf in, Kyrgios de sterkste stijger

Federer duikt opnieuw de top vijf in, Kyrgios de sterkste stijger
Foto: © photonews

Op de nieuwe wereldranglijst verwelkomen we een oude bekende in de top vijf. Roger Federer neemt weer plaats tussen de andere grootmeesters van het tennis na zijn honderdste toernooizege. Kyrgios plukt ook de vruchten van zijn zege in Acapulco. Bij de dames zijn er veel minder veranderingen.

Roger Federer gaat er drie plaatsen op vooruit. De Zwitser gaat van positie zeven naar vier. Hij houdt het pelotonnetje bestaande uit del Potro, Anderson en Nishikori achter zich. Nummer één van de wereld Novak Djokovic is wel nog altijd veraf. Nick Kyrgios verbetert zijn ranking met maar liefst 39 plaatsen. Daarmee is de Australiër wel nog altijd maar 33ste. David Goffin blijft op plek 21 hangen.

Bij de dames blijft het grotendeels status quo. Naomi Osaka pronkt nog altijd op de eerste plaats, voor Simona Halep en Petra Kvitova. Elise Mertens blijft 16de terwijl Alison Van Uytvanck op plaats 51 blijft staan. De derde Belgische op de ranking moet één plaatsje inleveren. Kirsten Flipkens gaat van 55 naar 56.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws