100 ATP-titels voor Federer: Slechts 1 iemand doet beter, Nadal en Djokovic volgen op respectabele afstand

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 0 reacties
100 ATP-titels voor Federer: Slechts 1 iemand doet beter, Nadal en Djokovic volgen op respectabele afstand
Foto: © photonews

Met winst in het ATP-tornooi van Dubai rondde Roger Federer de kaap van 100 ATP-zeges. Slechts 1 persoon deed hem dat al voor, concurrenten Rafael Nadal en Novak Djokovic volgen op respectabele afstand van de Zwitser.

Precies 100 keer mocht Roger Federer al zegevieren in een ATP-tornooi. 20 van die tornooiwinsten behaalde de Zwitser in een Grand Slam, niemand deed ooit beter. Met zijn 100 overwinningen staat hij op een tweede plaats wat tornooizeges betreft. Enkel de Amerikaan Jimmy Connors doet beter: hij pakte maar liefst 109 keer de eindzege op een tornooi. 

Federer versloeg in Dubai de jonge Griek Stefanos Tsitsipas met twee keer 6-4. Opvallend: op de Australian Open werd de FedExpress nog uitgeschakeld door Tsitsipas. Voor Federer was het zijn achtste eindzege in Dubai, een record. 

Op naar Connors?

Het is maar zeer de vraag of Federer ooit nog het aantal van Connors kan bereiken. Wat wel zeker is is dat hij met zijn 100 overwinningen een pak beter doet dan John McEnroe (77), Bjorn Borg (64), Pete Sampras (64) en Andre Agassi (60). 

Als we het aantal tornooizeges van Federer met concurrenten Nadal en Djokovic vergelijken doet de Zwitserse legende het ook daar beter. Nadal won in zijn carrière 80 ATP-tornooien, Djokovic zijn teller staat voorlopig op 73.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws