Enfant terrible laat zich nog eens van allerbeste kant zien en krijgt Rafael Nadal op de knieën na thriller

Enfant terrible laat zich nog eens van allerbeste kant zien en krijgt Rafael Nadal op de knieën na thriller
Foto: © photonews

Nadat hij in 2017 de finale haalde en de editie van vorig jaar oversloeg, wilde Rafael Nadal nog eens een gooi doen naar de eindzege in Acapulco. Dat zal er niet van komen, want 'Rafa' overleefde de achtste finales niet. Kyrgios redde drie matchballen en zegevierde met 3-6, 7-6 (7/2) en 7-6 (7/5).

Nick Kyrgios is altijd wel goed voor heel wat drama, discussies met umpires: je kan er werkelijk alles van verwachten. Maar op een goede dag kan hij nog altijd wel uitstekend tennissen. Dat liet hij zien in Acapulco, al kwam hij aanvankelijk wel nog wat tekort om Nadal af te stoppen. De Spanjaard had aan één break genoeg om de eerste set te winnen.

Het was de enige break die in deze wedstrijd te noteren vielen, want nadien bleven beide mannen steevast overeind op de eigen service. Bij 4-4 in set twee kwam Kyrgios nochtans 0-40 achter en dreigde de nederlaag voor de Australiër, maar hij zette de scheve situatie nog helemaal recht en liep in de tiebreak meteen 5-0 uit. Er volgde alsnog een derde set.

KYRGIOS BLIJFT TERUGKEREN

Ook hierin zette Kyrgios nog eens een 0-40 recht. In een nieuwe tiebreak leek zijn lot wel bezegeld toen Nadal 3-6 voor kwam en dus drie matchballen had. De complete ommekeer moest dan nog komen: Kyrgios won vijf punten op rij en ging van 3-6 achter naar 8-6-winst. Als beloning mag hij het in de kwartfinales opnemen tegen Stan Wawrinka.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws