Goffin weet hoe hij er weer helemaal bovenop kan komen

Goffin weet hoe hij er weer helemaal bovenop kan komen
Foto: © photonews

Wat zal dat veel deugd gedaan hebben. Eindelijk nog eens een tegenstander vlotjes weggezet. Benoit Paire kon hem weinig in de weg leggen. David Goffin herleeft. Eén zwaluw maakt natuurlijk de lente nog niet, maar onze landgenoot denkt te weten hoe het weer helemaal goed kan komen.

Goffin wist goed waar de mogelijkheden lagen tegen Paire. "Hij is bij momenten instabiel en daarom lag de sleutel voor mijn zege bij mijn regelmaat. Ik ben ook de hele match constant gebleven, ondanks dat ik in de tweede set een break achter kwam."

Langzaam maar zeker bouwt Goffin aan de weg terug naar de top. "Ik probeer het juiste spoor te vinden. Op training is mijn niveau al heel goed. Nu komt het erop aan dat ook in matchen te brengen en zo het vertrouwen op te krikken. De enge manier daar naartoe is om er me in dit soort matchen door te knokken."

BEWONDERING VOOR SIMON

Wie weet kan hij dat ook doen in zijn volgende wedstrijd tegen Gilles Simon, opnieuw een Fransman. "Hij is altijd een voorbeeld voor mij geweest. Ik heb altijd veel bewondering voor zijn spel gehaald en er veel inspiratie uit gehaald. We hebben een paar keer tegen elkaar gespeeld en dat waren telkens goede wedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws