Elise Mertens geeft zichzelf een pluim

Elise Mertens geeft zichzelf een pluim
Foto: © photonews

Het gaat Elise Mertens weer voor de wind. In Doha heeft ze heel wat vertrouwen opgedaan, voornamelijk door op weg naar de halve finales nummer acht van de wereld Kiki Bertens te kloppen. Mertens vond zichzelf sterk spelen, vooral in de eerste set.

"Mijn eerste set was van een heel hoog niveau", zegt Mertens in een persbericht van Belga. "Ik wist dat ik moest proberen om zo dicht mogelijk bij de achterlijn te blijven en bij de kleinste kans het veld in te gaan. Mijn opslag was ook goed", geeft ze zichzelf nog een schouderklopje. "Ik ben erin geslaagd om bevrijd te spelen. Dat is bemoedigend voor wat volgt."

AGRESSIEF SPELEN TEGEN KERBER

In de halve finales moet Mertens het opnemen tegen drievoudig grandslamwinnares Angelique Kerber. "Het zal geen gemakkelijke match worden, want Kerber heeft veel ervaring. Het is een speelster met een goede counter. Ik moet dus agressief zijn, maar zonder mij te overhaasten."

In elk geval is dit reeds een ferme opsteker na het Fed Cup-verhaal. "De Fed Cup was geen succes, maar dat maakt deel uit van het tennis. Ik heb alles gegeven en kan mezelf niets verwijten, maar ik hoopte natuurlijk wel op een ander resultaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws