Sharapova uitgeschakeld op Australian Open, ook ex-winnares en 's werelds nummer 2 moet inpakken

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sharapova uitgeschakeld op Australian Open, ook ex-winnares en 's werelds nummer 2 moet inpakken
Foto: © photonews

Twee verrassingen tot dusver in de achtste finales op de Australian Open bij de vrouwen. Maria Sharapova liet zich verrassen door een thuisspeelster, terwijl Angelique Kerber een oplawaai kreeg van een Amerikaanse.

Twee ex-winnaressen uitgeschakeld in Melbourne. Angelique Kerber kreeg een oplawaai van de Amerikaanse Danielle Collins, nochtans pas het nummer 35 van de wereld. 's Werelds nummer 2 kon zich slechts twee keer op het scorebord zetten: 6-0 en 6-2. De achste finales zijn zo het eindstation voor de winnares van 2016. 

Een heuse verrassing van de 25-jarige Collins, want de Amerikaanse raakte zelfs nog nooit voorbij de eerste ronde op een grandslamtoernooi. In haar kwartfinale bekampt zij Sloane Stephens (WTA 5) of de Russin Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 44). 

Exit Sharapova

Ook Maria Sharapova (WTA 30), in de 3e ronde nog te sterk voor titelverdedigster Caroline Wozniacki, werd uit het toernooi gekegeld. De Russin moest met 4-6, 6-1 en 6-4 het onderspit delven tegen thuisspeelster Ashleigh Barty (WTA 15).

De 22-jarige thuisspeelster neemt het nu op tegen de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 6). Kvitova maakte brandhout van de Amerikaanse Amanda Anisimova (WTA 87), 6-1 en 6-2. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws