Halep heerst in clash tegen kampioene van weleer, Osaka overleeft na comeback

Halep heerst in clash tegen kampioene van weleer, Osaka overleeft na comeback

Bij de dames zijn er enkele topspeelsters toch aan het wankelen gebracht in de derde ronde. Zowel Osaka als Svitolina moesten een driesetter spelen, vooral Osaka kwam goed weg. Dé affiche van de dag was ontegensprekelijk Halep - Venus Williams. De Roemeense haalde het vlot.

Dat haar vorige twee matchen moeizame zeges opleverden, kwam Halep wellicht niet eens slecht uit. De nummer één van de wereld had matchritme nodig nu ze terugkeert na een blessure en begint stilaan onder stoom te geraken. Ze viel vooral de tweede service van Venus Williams constant aan.

HALEP BLIJFT DRUK ZETTEN

Een agressief spelende Halep zette de Amerikaanse de hele wedstrijd lang onder druk. De cijfers waren dan ook logisch: 6-2 en 6-3 voor de nummer één van de wereld. In de volgende ronde zit er nog een grotere kraker aan te komen: Halep treft dan Venus' zus Serena Williams.

US Open-kampioene Naomi Osaka gaf tegen Hsieh lange tijd een radeloze indruk. De Japanse kreeg de rally's niet afgemaakt en ging vaak in de fout. Vanaf 5-4 won Hsieh zowaar zes games op rij. Osaka lag in de touwen, maar het verzet van haar opponente brak alsnog. Osaka won dan weer zeven spelletjes na mekaar en duwde door voor de zege: 5-7, 6-4 en 6-1.

MERTENS-KILLER NU TEGEN SVITOLINA

Ook de winnares van de WTA Finals kreeg haar plek in de achtste finales niet cadeau. Tegen de Chinese Zhang zette ze een scheve situatie wel nog recht. Svitolina won uiteindelijk met 4-6, 6-4 en 7-5. De Oekraïense gaat het nu opnemen tegen Madison Keys, die Elise Mertens uitschakelde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws