Goffin vooral tevreden met zijn reactie, Luikenaar vol vertrouwen voor volgende ronde: "Heb de wapens om hem te kloppen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Goffin vooral tevreden met zijn reactie, Luikenaar vol vertrouwen voor volgende ronde: "Heb de wapens om hem te kloppen"
Foto: © photonews

David Goffin staat in de derde ronde van de Australian Open, al kostte dat wel de nodige moeite. De Luikenaar was vooral blij met zijn reactie na de eerste set.

De Roemeen Marius Copil bezorgde Goffin (ATP 22) toch een lastig dagje in Melbourne. "Copil had een duidelijk plan in de eerste set. Hij speelde sterk en was heel agressief op de kansen die hij kreeg", citeert Sporza Goffin. "Ik maakte dan weer enkele foutjes. Ik serveerde wel goed, maar het snelle terrein heeft me een beetje verrast."

"Ik was efficiënter in de tweede set. Daarna kon ik agressiever en met meer intensiteit spelen. Ik ben heel gemotiveerd en voel me fysiek ook goed. Ik ga zo blijven werken en dan zien we wel in welke ronde ik raak", vervolgde onze landgenoot. 

Medvedev in derde ronde

In de volgende ronde kijkt Goffin de Rus Daniil Medvedev (ATP 19) in de ogen. Medvedev was met 6-3, 6-3 en 6-3 te sterk voor de Amerikaan Ryan Harrison. 

"Medvedev heeft veel vooruitgang geboekt vorig jaar", weet Goffin. "Hij heeft onder meer het ATP-toernooi in Tokio gewonnen. Hij heeft veel vertrouwen en staat momenteel ook hoger gerangschikt dan ik. Het is duidelijk een speler in vorm, dus het wordt niet eenvoudig. Maar ik heb de wapens om hem te verslaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws