Elise Mertens ziet nog werkpunten en hoopt op tips van coach voor eerste echte test in Melbourne

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Elise Mertens ziet nog werkpunten en hoopt op tips van coach voor eerste echte test in Melbourne
Foto: © photonews

De tweede ronde van Elise Mertens was eigenlijk een kopie van de eerste. Een heel gemakkelijke eerste set, maar toch moeilijkheden in de tweede set. Al trok Mertens wel opnieuw aan het langste eind en dat stemde haar tevreden.

Net als tegen Schmiedlova kende Mertens tegen Gasparyan vooral een moeilijke tweede set. "De partij was vergelijkbaar met mijn eerste ronde, maar mijn niveau lag wel hoger", vertelde Mertens. "Ik was meer relaxed en heb beter gespeeld. Ik ben echt voor de ballen gegaan."

"In de tweede set moest ik wel weer setpunten wegwerken, dus hopelijk kan ik in de volgende ronde in de tweede set daar nog wat stappen vooruit zetten."

Nog fris

Ondanks haar deelname in het dubbelspel voelt de Limburgse zich nog vrij fris en goed. "Ik voel me zeker goed. Ik heb ook nog een driesetter in het dubbelspel gespeeld. Vrijdag is er opnieuw dubbel en zaterdag het enkelspel", aldus Mertens. 

Zaterdag wacht Madison Keys, de nummer 17 van de wereld én ex-pupil van Mertens' huidige coach David Taylor. "Ik heb al één keer tegen Madison Keys gespeeld anderhalfjaar geleden. Er zijn wel wat dingen veranderd in mijn tennis, maar in haar tennis misschien ook. Mijn coach heeft haar nog enkele gecoacht, dus hopelijk geeft hij nog enkele tips om Keys te kloppen", besluit Mertens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws