Elise Mertens kiest voor populaire aanloop richting Australian Open

Elise Mertens kiest voor populaire aanloop richting Australian Open
Foto: © photonews

Het is nu nog de dagen aftellen. Voor velen naar het vieren van het begin van een nieuw jaar. Voor de profspeelsters op de WTA-tour begint volgende week echter een nieuw tennisseizoen. De topspeelsters, inclusief Elise Mertens, hebben reeds bepaald hoe ze het eerste grandslamtoernooi voorbereiden.

De Australian Open, waar Mertens vorig jaar de halve finales haalde, is zoals steeds de eerste grote afspraak van het jaar. De weg hier naartoe kan wel verschillen. Er zijn enkele mogelijkheden. Er kan begonnen worden in Auckland of Shenzhen. De meesten opteren echter voor een volslagen Australisch parcours met deelname aan Brisbane en Sydney.

Het is uiteraard ook mogelijk om één van die laatste twee weg te laten. Elise Mertens heeft ervoor gekozen om zowel Brisbane als Sidney te betwisten vooraleer richting Melbourne te trekken. Alison Van Uytvanck gaat voor een volslagen andere voorbereiding met deelname aan Auckland en Hobart.

GEEN VOORBEREIDING VOOR SERENA

Het merendeel van de topspeelsters volgt wel hetzelfde traject als Mertens. De top drie van de rangschikking besloot evenwel om Brisbane te skippen. Halep en Kerber stellen hun seizoensbegin nog wat uit, Wozniacki treedt aan in Auckland. Serena Williams speelt geen enkel voorbereidingstornooi en maakt haar debuut in 2019 op de Australian Open.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws