Trainer van David Goffin haalt zwaar uit: "Hele carrière naar de vaantjes helpen is stap te ver"

Trainer van David Goffin haalt zwaar uit: "Hele carrière naar de vaantjes helpen is stap te ver"
Foto: © photonews

Het wordt een hele klus voor David Goffin om alle belangrijke momenten goed in te plannen in de kalender voor 2019. Het lijkt er steeds meer op dat hij de Davis Cup aan zich laat voorbijgaan. Zeker nu zijn coach Thierry Van Cleemput zijn gal heeft gespuwd over het nieuwe format.

Op Graveyardtennis, de blog van ex-speler Filip Dewulf, komt Van Cleemput aan het woord tijdens een persconferentie. Die spaart het landentoernooi niet. "De Davis Cup is een oude competitie die jammer genoeg niet de stap heeft kunnen zetten naar het professionalisme" beweerde Van Cleemput. Waarna hij pas echt op dreef kwam.

In 2015 waren er nog punten te verdienen 

Thierry Van Cleemput

"In 2015, toen David met zijn kameraden de finale haalde, waren er nog punten te verdienen. Maar door de oorlog tussen de verschillende instanties moeten we een competitie spelen zonder punten terwijl de speler toch een agenda volgt die gebaseerd is op het behalen van punten?"

Dat zijn ze niet meteen van plan. "Spelen voor het vaderland ligt ons nauw aan het hart, maar een hele carrière naar de vaantjes helpen door idiote beslissingen te moeten opvolgen, is een stap te ver. Nu de ATP nog een competitie in het leven heeft geroepen, vraag ik me af waar die oorlog naartoe gaat. Dit is mijn standpunt, maar David mag de beslissing nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws