Thiem houdt kansen gaaf op de Masters, tegenstander stort ineen na zege tegen Federer

Vandaag worden er twee halvefinalisten op de ATP Finals aangeduid. Dominic Thiem mag nog altijd dromen, want de Oostenrijker nam de maat van Kei Nishikori. De Japanner is uitgeschakeld ondanks zijn overwinning tegen Roger Federer in zijn eerste wedstrijd.

Na die enorme stunt kwam Nishikori er verrassend genoeg niet meer aan te pas. Tegen de Zuid-Afrikaan Anderson kon hij amper een vuist maken en ook tegen Thiem lukte dat eigenlijk niet. Vooral in de eerste set had de finalist van Roland Garros weinig moeite om zijn tegenstander opzij te schuiven.

Nadat Thiem de eerste set op zak stak met 6-1, was er in set twee wel meer evenwicht. Het bleef gelijk tot 3-3. Thiem had net op eigen opslag een breakpunt gered en ging vervolgens bij zijn eerste kans door de service van Nishikori. Met drie winnende services en een knappe rally gewonnen door een passeerslag maakte Thiem het af.

KAN FEDERER THIEM UIT HALVE FINALES HOUDEN?

Met 6-1 en 6-4 liet hij op zijn minst een mooie overwinning optekenen. Eentje die hem ook nog hoop geeft om zich te kwalificeren voor de halve finales. Dan moet Anderson wel in twee sets winnen van Federer. Indien Federer vanavond één set winst, gaat de Zwitser door ten koste van Thiem.