Kirsten Flipkens legt olympisch kampioene bijna drie uur het vuur aan de schenen

In het Chinese Wuhan zijn ze er vandaag ook aan begonnen. Kirsten Flipkens is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken. Met olympisch kampioene Monica Puig als tegenstandster had onze landgenote ook een lastige loting. Flipkens deed haar uiterste best, maar sneuvelde na bijna drie uur tennis.

Puig had wellicht al snel door dat ze het niet zomaar cadeau ging krijgen. Flipkens nam de beste start, maar moest haar 2-0-voorsprong wel meteen weer inleveren. Toen ze later 5-3 voor kwam, bracht ze zichzelf toch weer in een goede positie om de set te winnen. Dat was echter weggelegd voor Puig. De spelers uit Puerto Rico verloor hierna geen spelletje meer in de eerste set.

Toen die ook in set twee op een 4-2-voorsprong kwam, leek ze de winst voor het grijpen te hebben. Dit keer was het Flipkens die nog voor een ommekeer zorgde. Het altijd blijven terugvechten kenmerkte de Molse ook in de beslissende set. Een 2-0-achterstand kon ze nog omgedaan maken. De volgende break was echter wel beslissend. Puig serveerde de wedstrijd uit en haalde met 7-5, 5-7 en 6-3 de winst binnen na twee uur en 49 minuten.