Dubbelspel ligt Goffin minder goed op Laver Cup, Team World verkleint achterstand na verlies Djokovic

Op de ATP-tour is de Bulgaar Dimitrov doorgaans het zwarte beest van David Goffin. Afgelopen nacht stonden ze eens zij aan zij in een dubbelmatch op de Laver Cup. Hun tegenstanders Nick Kyrgios en Jack Sock waren echter wel te sterk en wonnen met 6-4 en 6-3.

Bij een 1-1-stand zagen Goffin en Dimitrov hun tegenstanders voor het eerst uitlopen. Via drie spelletjes op rij duwden Kyrgios en Sock door naar 4-1. Het verschil bleef wel beperkt tot één break. Die ene break was echter beslissend, want de mannen uit Team World stonden hun service niet af.

Dat gebeurde wel in de tweede set, maar Goffin en Dimitrov moesten hun 2-0-voorsprong meteen weer inleveren. Toen Kyrgios en Sock ook in het zevende game van die set toesloegen, was dat een bepalend moment in de wedstrijd. De nederlaag leek niet al te erg, want Federer en Zverev hadden Team Europe eerder 7-1 voor gebracht. Na de dubbelmatch van Goffin verloor Novak Djokovic echter ook nog van Kevin Anderson. Bij het ingaan van de laatste dag leidt Team Europe met 7-5.