Yanina Wickmayer ziet kans op setwinst verloren gaan tegen nummer vijf van de wereld

Yanina Wickmayer ziet kans op setwinst verloren gaan tegen nummer vijf van de wereld
Foto: © photonews

De uitschakeling van Yanina Wickmayer in de eerste ronde van de US Open is geen verrassing gezien de moeilijke loting. Wickmayer moest het opnemen tegen Petra Kvitova, het nummer vijf van de wereld. Toch zat er meer in. Wickmayer moest in de tweede set een 4-1-voorsprong prijsgeven.

Bij het eerste breakpunt tegen zeilde een backhand van Wickmayer buiten de lijnen. Zo kwam ze meteen 2-0 achter en leek de toon gezet. In de volgende games speelde de Belgische wel aardig mee, maar trok ze ook aan het kortste eind. Zo kon Wickmayer slechts één spelletje winnen vooraleer Kvitova met een forehand winner de eerste set binnenhaalde.

Wickmayer bleef wel trouw aan haar agressieve speelstijl en dat leek in de volgende set zijn vruchten af te werpen. Bij 1-1 won onze landgenote zowaar drie spelletjes op rij. Ze leek de tweede set voor het grijpen te hebben, maar haar Tsjechische tegenstandster legde zich daar niet zomaar bij neer. Wickmayer kon de comeback van Kvitova niet tegenhouden. De Wimbledon-kampioene van 2011 en 2014 haalde het uiteindelijk met 6-1 en 6-4.

Bekijk hieronder een paar hoogtepunten uit de wedstrijd. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws