Slim gezien! Kiki Bertens heeft strak plan om ook op US Open haar uitstekende vorm te behouden

Slim gezien! Kiki Bertens heeft strak plan om ook op US Open haar uitstekende vorm te behouden
Foto: © photonews

Kiki Bertens speelt nu al geruime tijd de pannen van het dak. Haar eindzege in Cincinnati, na vier overwinningen tegen toptienspeelsters, lijkt haar definitieve doorbraak te zijn. In New Haven moest ze forfait geven voor het enkelspel, maar door te dubbelen hoopt ze haar goede vorm te behouden.

Na haar triomf in Cincinnati ook meteen weer aantreden in New Haven was er teveel aan. "Het was een moeilijke beslissing om te nemen, want ik wilde gewoon blijven gaan. Maar toen ik 's ochtends vijftien minuutjes opwarmde, voelde ik me leeg. Om dan een enkelwedstrijd te spelen...En als je wint, moet je de volgende dag weer spelen. Het was een dag te vroeg om al opnieuw een enkelspel te spelen", verklaart Bertens haar opgave op de site van de WTA.

Een paar dagen rust hebben haar goed gedaan. Door wel deel te nemen aan het dubbelspel in New Haven, kan ze in hetzelfde ritme blijven. "In het verleden heeft het dubbel me geholpen om wedstrijden te blijven spelen zodat ik mijn ritme weer vond in het enkelspel. Ik kan hier nog wat matchen spelen en trainen terwijl ik nog niet in de drukte zit van New York City. Ik kijk er wel enorm naar uit om opnieuw in New York te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws