US Open al begonnen voor drie Belgen, twee van hen overleven eerste kwalificatieronde

US Open al begonnen voor drie Belgen, twee van hen overleven eerste kwalificatieronde
Foto: © photonews

De meeste spelers zijn nog in volle voorbereiding op de US Open, maar voor sommigen gaat het al om de knikkers in de 'Big Apple'. De kwalificaties zijn immers al begonnen. Ook drie Belgen kwamen daarin al in actie. Bemelmans en Bonaventure zijn alvast goed begonnen.

Ruben Bemelmans was in zijn partij tegen de Amerikaan Kevin King de grote favoriet. Een walk-over werd het niet, maar in elke set was onze landgenoot toch een stukje beter dan zijn opponent. Na een uur en vijftien minuten haalde Bemelmans het met 6-4 en 6-3. In de volgende kwalificatieronde wacht de Fransman Constant Lestienne.

Bij de dames stond er meteen een duel der Lage Landen op het programma. Ysaline Bonaventure moest het immers opnemen tegen de Nederlandse Bibiane Schoofs. Die kon Bonaventure eigenlijk nauwelijks wat in de weg leggen. In minder dan een uur had Bonaventure de klus geklaard met 6-3 en 6-2. Om de beslissende kwalificatiematch te halen, moet ze nu eerst nog voorbij de Amerikaanse Jamie Loeb.

EXIT ZANEVSKA

Maryna Zanevska is er helaas niet in geslaagd om haar partij winnend af te sluiten. Ze stuitte in een spannende wedstrijd op de Zwitserse veterane Patty Schnyder. Zanevska won wel nog de eerste set. Uiteindelijk trok Schnyder toch aan het langste eind met 5-7, 6-2 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws