Djokovic koestert moment waarop hij echt alles won, Fed Express kruipt meteen in underdogrol

Djokovic koestert moment waarop hij echt alles won, Fed Express kruipt meteen in underdogrol

Hopelijk gaat hij nog wel even door met tennissen, maar er is geen enkel groot toernooi dat Novak Djokovic nog niet gewonnen heeft na zijn winst in Cincinnati. Uiteraard was dat speciaal. De Serviër is meteen ook de topfavoriet voor de US Open. Zelfs de concurrentie gaat mee in dat verhaal.

De ATP Tour Finals en alle Grand Slams, die had hij al op zak. Vlak daaronder zitten alle toernooien die deel uitmaken van de Masters-Series en ook die heeft Djokovic nu allemaal gewonnen. "Dit is absoluut één van de meest speciale momenten in mijn carrière", erkende Djokovic achteraf. "Geschiedenis schrijven in de sport waar ik van hou, is een privilege.

Uiteraard was hij ermee bezig geweest. "Gedurende de hele week was die trofee een grote motivatie voor mij. Tegelijkertijd probeerde ik mezelf wel niet teveel druk op te leggen. Ik wilde niet denken aan het feit dat ik geschiedenis kon schrijven. Dit is wel iets waar ik de rest van mijn leven fier op kan zijn."

FEDERER GEEN FAVORIET OP US OPEN

Het vierde grandslamtoernooi van het jaar komt er ook stilaan aan en de Serviër is meteen ook de grote topfavoriet voor eindwinst daar. Kort gevolgd door nummer één van de wereld Rafael Nadal. Federer, die in Cincinnati in de finale verloor van Djokovic, schuift de favorietenrol door. "Dit gaat leuk worden. Ik ben niet de grootste kandidaat-winnaar. Zij zijn dat", aldus de Zwitser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws