Elise Mertens en Alison Van Uytvanck treffen bekende namen op het WTA-toernooi van Eastbourne

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Elise Mertens en Alison Van Uytvanck treffen bekende namen op het WTA-toernooi van Eastbourne

Elise Mertens en Alison Van Uytvanck zijn deze week aan de slag op het WTA-toernooi van Eastbourne. Beide speelsters moeten het meteen tegen een bekende naam opnemen.

Voor Elise Mertens (WTA 17) was het grastoernooi tot dusver nog geen groot succes. In Rosmalen en Birmingham werd de Limburgse al snel uitgeschakeld. In Eastbourne is onze landgenote in de eerste ronde vrijgesteld, daarna moet Mertens voorbij de bekende Svetlana Kuznetsova, tegenwoordig het nummer 58 op de WTA-ranking.

Beide speelsters stonden nooit eerder tegenover elkaar. Ook in het dubbelspel komt Mertens in actie. Samen met Demi Schuurs moet ze in de eerste ronde voorbij eerste reekshoofden Sestina Hlavackova en Barbora Strycova. 

'Ali' tegen Stosur

Alison Van Uytvanck (WTA 44) neemt het dan weer op tegen Samantha Stosur. De Australische is de laatste tijd afgezakt naar de 98e plek op de wereldranglijst. Van Uytvanck won dit jaar in Rome al eens van Stosur. In de tweede ronde treft de winnares van het duel de Russische Daria Kasatkina (WTA 14). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws