Kirsten Flipkens pakt de volle buit en stoot door op Roland Garros

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Kirsten Flipkens pakt de volle buit en stoot door op Roland Garros
Foto: © photonews

Voorlopig doen onze Belgische mannen en vrouwen het prima op Roland Garros. David Goffin won gisteren zijn duel, vandaag mocht Kirsten Flipkens zegevieren. Ze klopte een Duitse in twee sets.

Flipkens (WTA 65) is de laatste weken sterk op dreef. Afgelopen week bereikte ze nog de halve finales op het WTA-toernooi van het Duitse Nürnberg. Met een grote portie vertrouwen begon ze aan Roland Garros tegen de één jaar jongere Tatjana Maria, die ook één plaats boven onze langenote staat.

Maar Flipkens gaf meteen haar opslag uit handen tegen de Duitse, al kon ze snel terug breaken. Het zag er slecht uit toen Maria een nieuwe break forceerde en bij 6-5 voor de set mocht serveren. De Molse /schoot net op tijd wakker en brak terug. In de tiebreak stond er geen maat op Flipkens, 7-6 (7/1). 

Kasatkina

In de tweede set was het 'Flipper' die al snel een break forceerde. Flipkens speelde aardig, maar had wel 6 matchballen nodig om het af te maken. 6-4 voor Flipkens en zo moet ze het in de tweede ronde opnemen tegen Daria Kasatkina. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws