Eén grote topfavoriet voor Roland Garros - Kan David Goffin de vloek van de kwartfinale doorbreken?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Eén grote topfavoriet voor Roland Garros - Kan David Goffin de vloek van de kwartfinale doorbreken?
Foto: © photonews

De tweede grandslam van het seizoen staat voor de deur met Roland Garros. Er is bij de mannen slechts één grote favoriet voor een zege in Parijs. Onze voorbeschouwing bij de mannen.

Wie Roland Garros zegt, moet meteen aan Rafael Nadal denken. De Spanjaard - tegenwoordig opnieuw de nummer één van de wereld - won vorig jaar voor de 10e keer in Parijs en kan dit jaar voor een 11e eindzege gaan. Hij is dan ook de grote topfavoriet. 

De laatste weken tankte de man uit Mallorca heel wat vertrouwen. Zo verlengde hij zijn titel in Monte Carlo en Barcelona. Daarna leed Nadal een zeldzame nederlaag in de kwartfinales van Madrid, waar de Oostenrijker Dominic Thiem te sterk bleek. In Rome bewees de Spanjaard dat het slechts om een accident de parcours ging. In de finale klopte hij het Duitse toptalent Alexander Zverev. 

Zverev lijkt dan weer de grootste uitdager van Nadal te worden, zeker door de afwezigheid van Roger Federer. De Zwitser wil zijn carrière zo lang mogelijk rekken en paste daarom voor het gravelseizoen.

Thiem kan dan weer eens dé verrassing worden, al lijkt ook Novak Djokovic net op tijd klaar om opnieuw zijn oude niveau te halen. In zijn halve finale in Rome zagen we opnieuw flarden van het grote talent van de Serviër. 

Goffin

Voor David Goffin wordt Roland Garros een nieuwe test. Ook de Luikenaar is sterk op dreef de laatste weken. Het grote doel voor Giffn moet zijn om de kwartfinales eindelijk eens te overleven op een grandslam. 

Op de US Open en Wimbledon was de achtste finale het eindstation, op de Australian Open en Roland Garros speelde hij wel al de kwartfinales. Goffin moet nu maar eens op de halve finale durven mikken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws