De pijnlijke statistieken van Novak Djokovic in 2018

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De pijnlijke statistieken van Novak Djokovic in 2018
Foto: © photonews

Op het sterk bezette ATP-toernooi van Barcelona was er alweer een vroege uitschakeling voor ex-nummer één Novak Djokovic. De Serviër blijft al maanden hopeloos op zoek naar zijn vorm van weleer.

Dankzij een elleboogblessure moest Djokovic in 2017 vroegtijdig een punt achter zijn seizoen zetten. Maar ook in 2018 loopt het niet zoals verwacht. Na de Australian Open moest hij opnieuw een pauze nemen en er is slechts weinig beterschap te merken.

In de tweede ronde van het ATP-toernooi van Barcelona was Djokovic na een driesetter (6-2, 1-6, 6-3) niet opgewassen tegen de Slovaak Martin Klizan. Maar ook in de voorbije toernooien kon 'Nole' niet overtuigen. In Monte Carlo kon hij de achtste finale bereiken, maar daar was de Oostenrijker Dominic Thiem te sterk. 

Twee keer uitschakeling in eerste ronde in VS

In de Verenigde Staten was het zelf nog erger. Op Indian Wells moest Djokovic afdruipen na een zure nederlaag tegen de Japanner Daniel, een week later moest hij in Miami het onderspit delven tegen de Fransman Paire.

Op de Australian Open was het in 2018 de eerste en enige keer dat Djokovic drie matchen op rij kon winnen. In Melbourne werd hij halt gehouden door het Zuid-Koreaanse talent Chung. De statistieken zijn vooralsnog niet in het voordeel van de Serviër. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws