Meteen (Amerikaanse) bijltjesdag op de eerste dag van de Australian Open: grote namen vliegen er meteen uit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Meteen (Amerikaanse) bijltjesdag op de eerste dag van de Australian Open: grote namen vliegen er meteen uit
Foto: © photonews

De eerste dag van de Australian Open had bij de vrouwen meteen enkele verrassingen in petto. Opvallend: de Amerikaanse topspeelsters waren de grootste slachtoffers van dienst.

Het verging de Amerikaanse vrouwen helemaal niet goed op de eerste dag van de Australian Open. Zowel Venus Williams, Sloanse Stephens als Coco Vandeweghe mochten meteen hun koffers pakken in Melbourne. Finaliste van vorig jaar Venus Williams (WTA 5) moest met 6-3 en 7-5 het onderspit delven tegen de Zwitserse Belinda Bencic, die aan de zijde van Roger Federer nog triomfeerde in de Hopman Cup.

Nog meer slachtoffers

US Open-winnares Sloane Stephens (WTA 13) begon sterk aan haar eerste ronde tegen Zhang Shuai en pakte de overtuigend de eerste set met 2-6. Maar Stephens gaf alles nog uit handen en verloor de twee volgende sets met 7-6 en 6-2.

En ook Coco Vandeweghe, de nummer 9 van de wereld, kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde in Melbourne. De Amerikaanse met Belgische roots verloor met 7-6 (7/4) en 6-2 van de Hongaarse Timea Babos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws