Bondscoach Van Herck kent zijn jongens als geen ander: "David moet je met rust laten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Bondscoach Van Herck kent zijn jongens als geen ander: "David moet je met rust laten"
Foto: © photonews

Dat België in de finale van de Davis Cup staat, daar heeft kapitein Johan Van Herck een groot aandeel in. De coach maakte een hecht team. Geen sinecure.

In het tennis is immers alles heel individualistisch ingesteld. Elke speler heeft zijn eigen coach, manager, team rond zich. Enkel in het dubbelspel en de Davis Cup wordt er in teamverband gespeeld.

"Ik had een duidelijke visie om een ploeg te vormen. Die visie heb ik ook met Steve Darcis doorgepraat, ergens in een wegrestaurant", aldus Van Herck aan Sporza.

Sportpsycholoog

"Samen met een sportpsycholoog heb ik een strategie uitgetekend om een hecht team te vormen. We wilden ons land vertegenwoordigen met de juiste attitude en heel veel respect. Daar zijn we wel in geslaagd."

In het dubbelspel coach ik erg agressief

Hij kent intussen zijn jongens als geen ander. "Naar David moet ik vooral luisteren. Ik moet hem veel rust en vertrouwen geven en kort herhalen wat er met zijn coach is afgesproken. Hij accepteert dat. Ik accepteer ook dingen van hem."

"Bij Steve moet ik vaak volledige kantwissels babbelen. Dan moet ik energiek coachen en zeggen dat hij goed bezig is. In het dubbel moet ik de spelers vaak wakker schudden, dan coach ik erg agressief."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws