Nieuwe nummer één in het vrouwentennis, US Open-winnares Sloane Stephens stijgt maar liefst 66 (!) plaatsen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nieuwe nummer één in het vrouwentennis, US Open-winnares Sloane Stephens stijgt maar liefst 66 (!) plaatsen

De US Open heeft heel wat veranderingen teweeg gebracht op de WTA-ranking bij de vrouwen. Zo is er een nieuwe nummer één van de wereld en maakte US Open-winnares Sloane Stephens een gigantische sprong.

Garbine Muguruza is de nieuwe nummer één op de WTA-ranking. De Spaanse ging er al in de achtste finales uit op de US Open, maar door de uitschakeling van ex-nummer één Karolina Pliskova in de kwartfinales, is ze de nieuwe nummer één van het vrouwentennis. Muguruza is de 24e speelster die zich nummer één mag noemen.

Halep dringt aan

Pliskova zakt van 1 naar 4, maar Muguruza voelt wel de hete adem van SImona Halep in haar nek. De Roemeense ging er in de eerste ronde meteen uit tegen Maria Sharapova en telt slechts 65 punten achterstand op Muguruza. Winnares Sloane Stephens maakte dan weer dé sprong. Ze springt van de 83e naar de 17e plek en wint zo maar liefst 66 plaatsen.

Bij de vrouwen blijft Elise Mertens de nummer één. Ze verloor twee plaatsen en staat zo 41e. Met Kirsten Flipkens (66e) en Alison Van Uytvanck (98e) staan er nog twee landgenotes in de top 100. Yanina Wickmayer won dan weer 16 plaatsen en is de nummer 113 van de wereld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws