Moeilijke periode én een mirakel voor Goffin: "Sinds Roland Garros nooit meer aan honderd procent van mijn mogelijkheden gespeeld"

Redactie
| 0 reacties
Moeilijke periode én een mirakel voor Goffin: "Sinds Roland Garros nooit meer aan honderd procent van mijn mogelijkheden gespeeld"

Voor David Goffin waren de achtste finales op de US Open het eindstation. Goffin was niet opgewassen tegen het Russische toptalent Andrey Rublev, maar heeft vooral nog steeds kopzorgen over zijn fysieke paraatheid.

"Net zoals in de voorbije toernooien ben ik fysiek gewoon niet top", bekende Goffin na afloop bij Sporza. "Ik vecht tegen de omstandigheden en tegen mijn fysieke toestand op dit moment. Dat is jammer, want op technisch vlak loopt het vlot."

'Mirakel'

Het loopt sinds zijn vroegtijdige uitschakeling op Roland Garros erg stroef bij Goffin. "Sinds Roland Garros heb ik nooit meer aan honderd procent van mijn mogelijkheden gespeeld. Dat ik hier de achtste finales gehaald heb, was al een mirakel. Het was eigenlijk bijna onmogelijk voor mij om te winnen..."

"Het was niet evident tegen Rublev, die erg snel links en rechts speelt. Ik had moeite om me te verplaatsen en hij toonde zich erg agressief. Hij is nog maar 19, maar speelt al opmerkelijk goed. En hij kan op alle vlakken van zijn spel nog beter worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws