Federer opnieuw met vijf sets en alle moeite van de wereld, ook Nadal niet zonder problemen naar derde ronde

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Federer opnieuw met vijf sets en alle moeite van de wereld, ook Nadal niet zonder problemen naar derde ronde
Foto: © SC

's Werelds nummer één Rafael Nadal en ervaren rot Roger Federer hebben de derde ronde gehaald op de US Open. Maar dat liep bij beide spelers niet van een leien dakje.

Rafael Nadal (ATP 1) had de nodige moeite met de Japanner Taro Daniel (ATP 121). De 24-jarige speler snoepte Nadal de eerste set met 4-6 af, maar daarna keerde de Spanjaard de scheve situatie helemaal om. Nadal won de volgende sets met 6-3, 6-2 en 6-2 en staat zo in de derde ronde in New York.

Federer moeizaam

Daar neemt de nummer één van de wereld het op tegen de Argentijn Leonardo Mayer (ATP 59). Ook Roger Federer (ATP 3) schaarde zich bij de laatste 32 spelers op de laatste grandslam van het seizoen, maar ook dat verliep bijzonder moeizaam.

Federe won de openingsset gemakkelijk met 6-3, maar kwam daarna 1-2 achter in sets na een tiebreak en 4-6. Ook Federer keerde de situatie nog om en pakte de vierde en vijfde set met 6-4 en 6-2. De Zwitser, die ook in de eerste ronde vijf sets nodig had, bekampt in de derde ronde de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 35).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws