Bloed, zweet en tranen: Goffin heeft op de US open maar liefst 4u30 nodig om Darcis-killer opzij te zetten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bloed, zweet en tranen: Goffin heeft op de US open maar liefst 4u30 nodig om Darcis-killer opzij te zetten
Foto: Photonews

David Goffin blijft nog steeds zoeken naar zijn beste vorm. De Belgische nummer één overleefde zijn tweede ronde op de US Open, maar echt gemakkelijk liep het niet bij de Luikenaar. Goffin had 4u30 en vijf sets nodig.

Geen Belgisch duel in de tweede ronde van de US Open, want Steve Darcis had zijn duel tegen de Argentijn Guido Pella (ATP 72) kansloos verloren. Goffin (ATP 14) moest het dus niet tegen zijn gouwgenoot, maar wel tegen de 27-jarige Argentijn opnemen. En Goffin haalde het. Maar het liep allesbehalve vlot.

Marathonmatch

Goffin moest de eerste set prijsgeven met 3-6, maar knokte zich na een tiebreak opnieuw in de wedstrijd. De derde set ging dan weer met een tiebreak naar Pella en dus moest de Luikenaar de twee volgende sets winnen. Goffin trok in de tiebreak van de vierde set aan het langste eind, waardoor er een vijfde en beslissende set kwam.

En na 4u30 spelen - een ware marathonmatch - pakte Goffin de vijfde set met 6-3. In de derde ronde neemt onze landgenoot het op tegen de Fransman Gaël Monfils, de nummer 22 op de ATP-ranking.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws