Véél verrassingen in de tweede ronde bij de mannen én de vrouwen op de US Open

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Véél verrassingen in de tweede ronde bij de mannen én de vrouwen op de US Open

In de tweede ronde van de US Open waren er al meteen enkele verrassende uitschakelingen. Bij de mannen vloog het Duitse toptalent Alexander Zverev er verrassend uit, terwijl er ook bij de vrouwen enkele grote namen hun koffers mochten pakken.

Vijfde reekshoofd Caroline Wozniacki (WTA 5) ging er in haar tweede ronde uit tegen de Russische Ekaterina Makarova. Het nummer 40 van de wereld pakte de eerste set met 6-2, maar moest de tweede set met een tiebreak (5/7) aan de Deense laten. In de derde set ging de 29-jarige Makarova vol over Wozniacki, 6-1.

Nog een verrassing bij de vrouwen was de uitschakeling van Dominika Cibulkova, het 11 reekshoofd. Zij ging met 6-2, 5-7 en 6-3 onderuit tegen de Amerikaanse Stephens. Vorige week haalde de Slovaakse nog de finale op het WTA-toernooi van New Haven.

Bij de mannen is het verhaal van Alexander Zverev dan weer over. Het Duitse toptalent, tegenwoordig de nummer 6 van de wereld en het vierde reekshoofd, verloor verrassend van de Kroaat Borna Coric (ATP 61). De setstanden waren 3-6, 7-5, 7-6 (7/1) en 7-6 (7/4).

En ook de Franse topper Jo-Wilfried Tsonga (ATP 12) ligt er uit in New York. Tsonga verloor van het Canadese toptalent Denis Shapovalov (ATP 69), 6-4, 6-4 en 7-6 (7/3).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws