Roger Federer met bloed, zweet en tranen, Rafael Nadal kent minder problemen in eerste ronde US Open

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Roger Federer met bloed, zweet en tranen, Rafael Nadal kent minder problemen in eerste ronde US Open
Foto: © photonews

In tegenstelling tot het vrouwentoernooi heeft de eerste ronde bij de mannen nog geen grote verrassingen opgeleverd. Roger Federer en Rafael Nadal plaatsten zich voor de tweede ronde, al kende die eerste wel heel veel problemen met een thuisspeler.

Nummer drie van de wereld Roger Federer moest het in theorie opnemen tegen een haalbare kaart. Maar thuisspeler Frances Tiafoe (ATP 70) bezorgde de Zwitserse ex-nummer één een lastig dagje. Federer verloor de eerste en de vierde set en had zo vijf sets nodig om te overwinning binnen te halen.

Nadal met minder moeite

De setstanden waren 4-6, 6-2, 6-1, 1-6, en 6-4. Een moeilijke en aarzelende start dus voor de Fed Express. Nummer één van de wereld Rafael Nadal kende dan weer minder problemen in zijn eerste ronde. De Spanjaard moest in de eerste set lang achtervolgen tegen de Serviër Lajovski, maar stelde dan orde op zaken.

Een tiebreak bracht de beslissing in de eerste set, 7-6 (8/6). In de twee volgende sets krikte Nadal zijn niveau omhoog en won hij met 6-2 en 6-2. Zo staan Federer en Nadal in de tweede ronde van de laatste grandslam van het seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws