Maria Sharapova zorgt voor fenomenale stunt en stuurt 's werelds nummer twee meteen naar huis op de US Open

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Maria Sharapova zorgt voor fenomenale stunt en stuurt 's werelds nummer twee meteen naar huis op de US Open
Foto: © photonews

Dé affiche om naar uit te kijken in de eerste ronde van de US Open, was ongetwijfeld het duel tussen 's werelds nummer twee Simona Halep en de Russische tennisbabe Maria Sharapova. En die laatste zorgde zowaar voor een absolute stunt in New York.

Maria Sharapova heeft er enkele bewogen maanden opzitten. De Russische maakte eind april haar comeback in het Duitse Stuttgart na een dopingschorsing. Maar het was een terugkeer met vallen en opstaan op het profcircuit. Sharapova sukkelde met blessureleed en staat zo momenteel op een 146e plek op de WTA-ranking.

Wildcard

De organisatie van de US Open toonde begrip en gaf de ex-nummer één van de wereld een wildcard in New York. In de eerste ronde lootte ze niemand minder dan Simona Halep (WTA 2), maar die werd na een zware en felbevochten driesetter over de knie gelegd.

Sharapova pakte de eerste set met 6-4, maar de Roemeense hing met dezelfde cijfers de bordjes in evenwicht. De Russische trok in de derde set, na heel wat winners en unforced errors, met 6-3 aan het langste eind en zorgde zo voor een absolute stunt. In de tweede ronde neemt de ex-winnares van 2006 in New York het op tegen de Hongaarse Timea Babos (WTA 59).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws