Federer grote winnaar op ATP-ranking, Goffin geeft terrein prijs en grote sprong voor Darcis en Bemelmans

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Federer grote winnaar op ATP-ranking, Goffin geeft terrein prijs en grote sprong voor Darcis en Bemelmans
Foto: © photonews

Op de ATP-ranking zijn er heel wat veranderingen gebeurd na Wimbledon. Roger Federer deed de beste zaken en steeg naar de derde plek op de wereldranglijst. Voor David Goffin was er minder goed nieuws.

David Goffin raakte geblesseerd in zijn derde ronde op Roland Garros en moest zo een kruis maken over een deelname aan Wimbledon. De Luikenaar moest zo één plekje prijsgeven op de ATP-ranking en staat nu 14e. De Fransman Gaël Monfils nam zijn 13e plek over.

En er staan ook twee andere Belgen in de top 100 van het mannentennis. Steve Darcis ging 8 plaatsen vooruit naar de 53e plek. Ruben Bemelmans schopte het in Londen tot de derde ronde en zag die goede prestaties beloond met een reuzensprong van de 124e naar de 96e plek op de ATP-ranking. 28 plaatsen winst dus voor de Limburger.

Murray blijft leider

Bij de toppers deed Roger Federer de beste zaak. De winnaar van Wimbledon deed na zijn 8e eindwinst haasje-over met zijn landgenoot Stanislas Wawrinka, die er al in de eerste ronde uitvloog. Federer staat nu 3e, Wawrinka 5e. De eerste plek blijft voor de Schot Andy Murray.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws