Overgelukkige Federer staat in de finale van de Australian Open: "Zelfs in mijn stoutste dromen had ik dit niet verwacht"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Overgelukkige Federer staat in de finale van de Australian Open: "Zelfs in mijn stoutste dromen had ik dit niet verwacht"

Roger Federer heeft het onwaarschijnlijke geflikt. De 35-jarige Zwitser staat voor het eerst sinds 2010 nog eens in de finale van de Australian Open. Het 17de reekshoofd kon het zelf nauwelijks bevatten.

Voor het eerst in zeven jaar bereikt Roger Federer de finale van de Australian Open. Vorig jaar speelde hij overigens geen enkele grandslamfinale. In 2015 verloor hij zowel op Wimbledon als de US Open de finale van Novak Djokovic. Zijn laatste eindoverwinning op een Grand Slam dateert overigens ook al van 2012, toen hij Andy Murray klopte op Wimbledon.

Federer haalde het in de halve finale in Melbourne van zijn goede vriend Stan Wawrinka met 7-5, 6-3, 1-6, 4-6, 6-3. Hij bereikt zo voor de 28ste keer in zijn impsante carrière de finale van een Grand Slam. "Ik weet niet hoeveel breakpunten ik heb gered. Het was zwaar", reageerde Federer na de wedstrijd.

Ik moest de score checken om het te geloven. Het voelt geweldig.

"Ik had de indruk dat Stan baas was achter de baselijn. Zeker in de vijfde set. Ik wist gewoon dat ik agressief moest blijven spelen", klonk het. "Het voelde alsof alles op het einde bijzonder snel ging. Ik moest de score checken om het te geloven. Het voelt geweldig. Ik had zelfs in mijn stoutste dromen nog niet verwacht dat ik zo ver zou geraken hier. Dit is heel mooi", besloot een overgelukkige Federer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws