De droom van Oezbeekse Djokovic-killer duurt nog even voort na nieuwe vijfsetter

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
De droom van Oezbeekse Djokovic-killer duurt nog even voort na nieuwe vijfsetter
Foto: © photonews

Denis Istomin tennist op de Australian Open op een wolk. De Oezbeek nam in de tweede ronde verrassend de maat van Novak Djokovic en klopte vannacht ook de Spanjaard Pablo Carreno.

Pablo Carreno Carreno (ATP 31) is dus het volgende slachtoffer geworden van de Oezbeek Denis Istomin (ATP 117). Het Spaanse reekshoofd moest net als Djokovic na vijf sets buigen tegen dé verrassing van het toernooi. Het werd uiteindelijk 6-4, 4-6, 6-4, 4-6 en 6-2 na ruim 3,5 uur tennis.

Het is de eerste keer in de carrière van de 30-jarige Istomin dat hij zich bij de laatste 16 kan scharen in Melbourne. In de volgende ronde wacht de winnaar van het duel tussen Dimitrov en Gasquet. Het ook nog maar de derde keer dat Istomin zo ver geraakt op een Grand Slam. Op Wimbledon (2012) en de US Open (2013) werd de vierde ronde het eindstation van de Oezbeek.

Ook Roberto Bautista (ten koste van David Ferrer) en Dominic Thiem (ten koste van Benoit Paire) plaatsten zich vandaag - samen met Istomin en Goffin - voor de vierde ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws