Australische media snoeihard voor enfant terrible: "Gedraag je professioneel of stop ermee"

Redactie
| 0 reacties
Australische media snoeihard voor enfant terrible: "Gedraag je professioneel of stop ermee"

De Australische media reageren bijzonder scherp op het gedrag van tennisser Nick Kyrgios. Het 21-jarige Australische enfant terrible werd gisteren uitgeschakeld in de tweede ronde van de Australian Open.

Kyrgios speelde zijn eerste toernooi na een schorsing wegens wangedrag en ging in vijf sets onderuit tegen de Italiaan Andreas Seppi, nadat hij een 2-0-voorsprong in sets had weggegeven. "Now Nick Off", kopte de Brisbane Courier Mail. "Kyrgios verliest en gedraagt zich als een klein kind", gaat het verder. De krant vindt dat Kyrgios weer een hoofdstuk aan zijn schande-verhaal heeft toegevoegd. "Hij is gewoon bang voor hoe goed hij zou kunnen zijn", klinkt de analyse. "Regel een coach. Gedraag je professioneel of stop ermee."

"Stel je voor dat Kyrgios vijftien minuten per dag aan zijn tennisspel zou werken", reageerde zijn voormalig coach Josh Eagle op de radiozender RSN927. "Het klinkt gek, maar dat gebeurt nu niet eens. Andere spelers kijken nu naar hem en denken 'wat een talent'. Tegelijkertijd denken ze 'stel dat hij harder zou werken, dan zouden we geen kans tegen hem maken'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws