Elise Mertens kijkt uit naar het nieuwe tennisseizoen: "Ik ga voor een plaats in de top-100"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Elise Mertens kijkt uit naar het nieuwe tennisseizoen: "Ik ga voor een plaats in de top-100"

De Fed Cup-meisjes leerden deze week hun nieuwe kapitein Dominique Monami wat beter kennen op een teambuilding in Verviers. Ook de 21-jarige Elise Mertens was van de partij. De talentvolle tennisster uit Hamont-Achel nam de tijd om vooruit te blikken op het nieuwe seizoen.

De Fed Cup-ploeg ging maandag chocolade maken bij een chocolatier in Verviers. Een originele teambuilding voor de ploeg van kersvers kapitein Dominique Monami. "Het was een heel leuke ervaring", zegt Elise Mertens aan Tenniskrant. "We komen allemaal goed overeen en hebben veel gelachen."

Mertens leerde er voor het eerst Dominique Monami kennen. "Ja, ik kende ze natuurlijk wel van naam. Maar het is een heel sympathieke madam. Ik kijk er naar uit om er mee samen te werken." Ook Maryna Zanevska was er voor het eerst bij. De Oekraïense verkreeg dit jaar de Belgische nationaliteit. "Het was effectief ook de eerste keer dat ik haar zag. En ook dat viel reuze mee."

Doorstoten naar top-100

Elise Mertens won de voorbije jaren meer (ITF) dubbel- dan enkeltoernooien. Gaat ze daar in 2017 dan meer op inzetten? "Nee, ik ga 100% voor het enkelspel. Dubbelspel is voor mij maar bijzaak. Al is het wel erg leuk met An-Sophie (Mestach, red.). Zij gaat volgend jaar weliswaar in Amerika trainen, maar we hopen om samen eens de hoofdtabel van een Grand Slam te halen."

Eind augustus haalde de toen 20-jarige Elise Mertens voor het eerst in haar carrière de hoofdtabel van een Grand Slam. Ze won op Flushing Meadows in de eerste ronde zelfs verrassend een set van Roland Garros-winnares Garbiñe Muguruza. "Dat was een mooie ervaring en dat smaakte naar meer. Het voorbije jaar was het doel om de top-120 te halen, volgend jaar ga ik vol voor een plaatsje in de top-100. Af en toe de hoofdtabel van een Grand Slam halen, is dan ook de ambitie."

Voelt ze intussen dat ze het niveau van de top-100 aankan of is het verschil toch nog groot? "Nee, dat valt redelijk goed mee. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. Fysiek, mentaal en technisch zijn de meisjes in de top-100 nog net een tikkeltje beter. Het verschil is eigenlijk minder groot dan ik had verwacht", besluit de ambitieuze Mertens (WTA - 125).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws