David Goffin en Elise Mertens krijgen exact zelfde status op Wimbledon, kritiek van Nadal haalt niets uit

David Goffin en Elise Mertens krijgen exact zelfde status op Wimbledon, kritiek van Nadal haalt niets uit
Foto: © photonews

Wimbledon heeft officieel de reekshoofden aangekondigd. Met David Goffin bij de heren en Elise Mertens bij de dames zijn er twee Belgen die een beschermde status krijgen op het derde grandslamtoernooi van het jaar, dat volgende week van start gaat.

David Goffin heeft dat voornamelijk te danken aan zijn puik toernooi in Halle, waar hij het tot in de finale schopte en dan verloor tegen Roger Federer. Daardoor steeg Goffin naar de 23ste plaats op de wereldranglijst. Op Wimbledon is hij zelfs het 21ste reekshoofd. Dat geldt eveneens voor Elise Mertens. Voor haar is dat wel dezelfde positie dan op de ranking.

RAFA VERLIEST PLAATSJE AAN ROGER

Bij Wimbledon wordt er al eens lichtjes van de rangschikking afgeweken bij het opmaken van de wereldranglijst. Rafael Nadal maakte zich daar onlangs druk over. Het bracht geen soelaas: de Spanjaard is straks het derde reekshoofd in het heren enkelspel ondanks zijn tweede plaats op de wereldranglijst. Roger Federer is diegene die als tweede reekshoofd is aangeduid. De Zwitser won Wimbledon dan ook al acht keer.

Ook in het dubbelspel liggen de reekshoofden vast. Elise Mertens en Kirsten Flipkens kunnen via deze weg misschien een iets gemakkelijkere loting krijgen in de eerste paar ronden. Mertens is samen met Aryna Sabelanka het zesde reekshoofd. Flipkens en de Zweedse Johanna Larsson zijn de twaalfde reekshoofden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws