Drie van de vijf Belgische vrouwen stoten door naar tweede kwalificatieronde op Wimbledon

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Drie van de vijf Belgische vrouwen stoten door naar tweede kwalificatieronde op Wimbledon
Foto: © photonews

Ysaline Bonaventure (WTA 115), Greet Minnen (WTA 129) en Yanina Wickmayer (WTA 148) hebben zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde op Wimbledon. Voor Maryna Zanevska (WTA 223) en Kimberley Zimmermann (WTA 251) was er minder succes.

De Belgische kwalificatiespeelsters hebben een drie op vijf gescoord in de eerste voorronde voor Wimbledon. Bonaventure won met 4-6, 6-1 en 6-2 van de Amerikaanse Jamie Loeb (WTA 264) en mag zich in haar tweede wedstrijd meten met de Britse Gabriella Taylor (WTA 342). 

Ook Wickmayer stootte door, net als Bonaventure in drie sets. De Vlaams-Brabantse won met 4-6, 6-1 en 6-4 van de Russin Valeria Savinykh (WTA 189) te verslaan. Wickmayer kijkt in de tweede kwalificatiewedstrijd de Tsjechische Tereza Smitkova (WTA 152) in de ogen. 

Greet Minnen had heel wat minder moeite met de Israëlische Julia Glushko (WTA 169). De partner van Alison Van Uytvanck verloor slechts drie spelletjes en stuurde Glushko met 6-2 en 6-1 huiswaarts. Minnen moet in haar tweede wedstrijd voorbij de Taiwanese Liang En-Shuo (WTA 186). 

Verlies voor Zimmerman en Zanevska

Zimmermann verloor met 4-6, 6-4 en 7-5 van de Turkse Basak Eraydin (WTA 211). Eerder op de dag werd ook Zanevska al uitgeschakeld. Dat kan u HIER nog eens lezen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws