Halep haalt zwaar uit, nummer vijf bij de mannen omzeilt lastige klip

Halep haalt zwaar uit, nummer vijf bij de mannen omzeilt lastige klip
Foto: © photonews

Een tweede titel op rij op Roland Garros zit er nog altijd in voor Simona Halep. De Roemeense maakte er een demonstratie van in de achtste finales. Bij de mannen stond Alexander Zverev voor een veel moeilijkere opdracht. Toch geraakte de nummer vijf van de wereld voorbij Fabio Fognini.

Halep kwam in de achtste finales uit tegen tiener Iga Swiatek. De Poolse kon er geen enkel moment een echte match van maken tegen de titelverdedigster. Na vijf spelletjes slaagde ze er wel in om op het scorebord te komen, maar meer was haar niet gegund. Na drie kwartier tennis was Halep er klaar mee: 6-1 en 6-0.

ZVEREV NEEMT REVANCHE

In het heren enkelspel was er wel spanning in de wedstrijd tussen Fognini en Zverev. Die laatste had twee vijfsetters nodig gehad om de tweede week te halen en had in Monte Carlo nog verloren van Fognini. Toen hij deze keer een set achter kwam, zag het er niet goed uit voor de nummer vijf van de wereld.

Zverev was echter nog in staat om de scheve situatie recht te zetten. Met twee sterke sets bracht hij zichzelf in poleposition. Een spannende vierde set eindigde in een tiebreak. Fognini sloeg een forehand buiten op de derde matchbal. Het werd 3-6, 6-2, 6-2 en 7-6 (7/5).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws