Osaka keert terug uit kansloze positie en overleeft thriller, Nadal op koers voor twaalfde titel in Barcelona

Osaka keert terug uit kansloze positie en overleeft thriller, Nadal op koers voor twaalfde titel in Barcelona
Foto: © photonews

Het WTA-toernooi van Stuttgart en het ATP-toernooi van Barcelona naderen stilaan hun ontknoping en hebben al enkele beklijvende matchen opgeleverd. De kwartfinale van Osaka in Stuttgart niet in het minst. Het nummer één van de wereld stond in de beslissende set 1-5 achter, maar won alsnog.

Naomi Osaka ging in het zevende spel door de opslag van haar Kroatische opponent Donna Vekic. De Japanse leek toen lang alles onder controle te hebben, tot ze moest serveren om in de tweede set te blijven en plots vier punten op rij verloor. Osaka begon vervolgens te veel directe fouten te maken en Vekic was efficiënter op de belangrijke momenten.

VEKIC STRANDT OP TWEE PUNTEN VAN WINST

Zo stond de Kroatische ineens 5-1 en 30-0 voor. Toch liep het nog mis voor Vekic. Vanaf het moment dat ze een eerste break moest inleveren, vatte Osaka weer moed en ging die laatste weer een hoop winners produceren en beter serveren. Het kwam tot een tiebreak. Osaka zette een reeksje van vier gewonnen punten op rij in en won zo de wedstrijd met 6-3, 4-6 en 7-6 (7/4).

Kvitova - Bertens en Osaka - Kontaveit zijn dus de halve finales in Stuttgart. De mannen komen dan weer voornamelijk in Barcelona in actie. Daar werd Rafael Nadal opnieuw op de proef gesteld, deze keer door de Duitser Struff. Die werkte een vroege achterstand weg, maar moest aan het eind van de eerste set een nieuwe break toestaan

NADAL VIERT IN SPANNENDE TWEESETTER

Hierna hielden beide heren mekaar lange tijd in evenwicht, tot Nadal aan het eind van set twee toch opnieuw toesloeg. Tweemaal 7-5 dus voor de Spanjaard. Nadal zit dus bij de laatste vier en neemt het nu op tegen Thiem. De andere halve finale gaat tussen Nishikori en Medvedev. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws