? Federer en Kvitova overleven nipt terwijl Zverev, Osaka en Kerber wel sneuvelen in Miami

? Federer en Kvitova overleven nipt terwijl Zverev, Osaka en Kerber wel sneuvelen in Miami
Foto: © photonews

Dat Serena Williams zich terugtrok uit het toernooi, was misschien wel het opvallendste nieuws op de Miami Open. Vele andere toppers moesten wel in actie komen en die kregen het één voor één lastig. Roger Federer bij de mannen en Petra Kvitova bij de vrouwen slaagden finaal wel in hun opdracht.

Bekijk hieronder alvast de hoogtepunten van enkele van de wedstrijden. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen. Verrassend was dat Roger Federer een valse start nam en het zo lang duurde eer hij de ommekeer kon inluiden tegen Radu Albot. Uiteindelijk won de Zwitser wel met 4-6, 7-5 en 6-3.

Bij de vrouwen ging nummer één van de wereld Naomi Osaka er zowaar al uit. De Japanse had tegen Yanina Wickmayer al setverlies geleden. Tegen Su-Wei Hsieh kwam Osaka 4-6 en 2-4 voor, maar liet ze de zege hierna alsnog uit haar handen glippen: 4-6, 7-6 (7/4) en 6-3.

Petra Kvitova werd ook serieus aan het werk gezet. De finaliste van de Australian Open speelde een marathonmatch van meer dan twee en een half uur. In elke set zorgde Donna Vekic voor het nodige weerwerk. Kvitova trok alsnog aan het langste eind met 6-4, 3-6 en 6-4.

Met Andreescu-Kerber stond een herhaling van de finale van Indian Wells op het programma. De 18-jarige sensatie uit Canada triomfeerde opnieuw: 6-4, 4-6 en 6-1. Bij de mannen werd tweede reekshoofd Alexander Zverev huiswaarts gestuurd door ancien David Ferrer met 2-6, 7-5 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws