Masters-kampioen Zverev kent mentale inzinking, ook Muguruza kansloos huiswaarts gestuurd

Masters-kampioen Zverev kent mentale inzinking, ook Muguruza kansloos huiswaarts gestuurd

Ook de Australian Open 2019 zal niet de eerste grandslamtitel worden voor Alexander Zverev, eind vorig jaar nog winnaar van de ATP Finals. Voor Zverev, nog altijd maar 21, komt de wederopstanding van Milos Raonic niet op het goede moment. In het damestoernooi mocht Muguruza haar koffers pakken.

De Canadees Raonic was door blessures weggezakt, maar staat in Melbourne weer uitstekend te spelen. Dat mochten eerder Kyrgios en Wawrinka al ondervinden en nu was het de beurt aan Zverev. Die kon er niet mee lachen: meerdere keren sloeg hij zijn racket tegen de grond, tot er uiteindelijk enkel nog gebroken snaren overbleven...

COMEBACK BLIJFT UIT

De eerste twee sets waren dan ook een totale afstraffing voor de Duitser. Ook met een nieuw racket volgde geen comeback meer. In de derde set sleepte Zverev wel nog een tiebreak uit de brand, maar ook daarin was Raonic de betere. Zo werd het 6-1, 6-1 en 7-6 (7/5) voor de Wimbledon-finalist van 2016.

Bij de dames had Garbiñe Muguruza niets in de pap te brokken tegen Karolina Pliskova. De Tsjechische ex-nummer één van de wereld had geen kind aan haar Spaanse opponente: 6-3 en 6-1. Elina Svitolina en Naomi Osaka kregen het zwaarder te verduren, maar overleefden wel hun driesetters tegen respectievelijk Keys en Sevastova.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws