De tennisstijl van David Goffin, de Belgische hoop op Roland Garros, geanalyseerd: "Wat hij brengt is eenvoudig en supergoed"

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
De tennisstijl van David Goffin, de Belgische hoop op Roland Garros, geanalyseerd: "Wat hij brengt is eenvoudig en supergoed"

Xavier Malisse speelde deze week nog eens een exhibitiewedstrijd in Brussel. Malisse was vroeger uiteraard een showman op de tennisvelden en analyseert de speelstijl van David Goffin, die straks hoopt te schitteren op Roland Garros. Malisse noemt zijn stijl eenvoudig en supergoed.

In een gesprek met HLN bespreekt Malisse wat er nog mogelijk is voor Goffin. "Eerlijk gezegd heeft hij al veel uit zijn carrière gehaald. Persoonlijk verschiet ik ervan dat hij zo hoog staat. Chapeau voor hem. Ik had niet verwacht dat hij zo goed ging zijn", moet de voormalige tennisspeler erkennen. "Hij is zo constant. Er niets flashy aan, maar hij doet het allemaal wel goed. Hij heeft niet één slag die er bovenuit steekt. Wat hij brengt is simpel en eenvoudig, maar supergoed."

Malisse komt ook nog even terug op zijn eigen ambities als coach. Zijn trainersloopbaan steekt nog even in de koelkast. "Ik heb al wat gecoacht, maar ik heb het gevoel dat ik nog iets te jong ben. Ik kan nog wel meespelen met die mannen, wat goed is. Ik ga wel graag mee. Toch heb ik het gevoel dat een coach iets ouder moet zijn. Ik ben ook direct nadat ik zelf stopte coach geworden. Het is toch nog iets te vroeg."

GOFFIN ZEER COACHBAAR

David Goffin lijkt volgens hem alvast een speler die zeer coachbaar is. "Hij is vrij rustig. Hij ziet er een gemakkelijk iemand uit. Ik had zeker niet graag mezelf gecoacht. Als er iets gevraagd werd, deed ik dat wel direct. Er was echter ook wel een andere kant van mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws