Roger Federer laat zich na 8e eindzege op Wimbledon uit over toekomstplannen

Redactie
| 0 reacties
Roger Federer laat zich na 8e eindzege op Wimbledon uit over toekomstplannen
Foto: © photonews

Roger Federer kroonde zich afgelopen zondag voor de achtste keer tot winnaar van Wimbledon. De Zwitser wil volgend jaar zijn titel in Londen verdedigen, maar wil ook niet te veel vooruit kijken in de toekomst.

In zijn speech na zijn overwinning sprak Federer er over om in 2018 terug te komen. "Ik had niet nagedacht over wat ik zou zeggen", opent Federer. "Wat ik zei kwam er gewoon uit om mensen duidelijk te maken dat ik inderdaad hoop mijn titel te kunnen verdedigen. Wat ik vooral bedoelde was dat ik niet te ver vooruit kan kijken."

"Als je 25 jaar bent zeg je: "tot volgend jaar". Want dat is normaal. Je lichaam zal in orde zijn en als dat niet het geval is, kom je gewoon een jaar later terug. Maar ik moet eerlijk zijn. Ik kan geen twee jaar vooruit meer kijken", citeert Sporza de ervaren Zwitser.

US Open

Federer paste dit seizoen voor het gravelseizoen én dus ook Roland Garros. Is een nieuwe eindzege op de US Open mogelijk? "Het is moeilijk om daar aan te denken. Het klinkt gewoon heel surreëel. Maar ik zal mezelf zo goed mogelijk voorbereiden", is hij ambitieus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws