Steve Darcis kan set voorsprong niet vasthouden

Op de challenger in Cherbourg haalde Steve Darcis de finale, maar het ATP-toernooi van Marseille is uiteraard hoger aangeschreven. Logisch dus dat onze landgenoot het daar in de eerste ronde meteen zwaarder kreeg. Het begon nochtans goed. In drie sets was de Duitser Bachinger toch te sterk.

Darcis zat bij aanvang behoorlijk goed in de wedstrijd en ging op zoek naar de voorsprong. Een eerste break werd nog onmiddellijk goedgemaakt door zijn tegenstander, maar de tweede break was wel de goede. Nadien kon Darcis de eerste set uitserveren.

Er leek dus geen vuiltje aan de lucht, al werd Darcis in het begin van de tweede set al wel eens onder druk gezet. In het zesde spelletje van de set kreeg hij twee breakpunten tegen. Dat eerste kon hij nog wegwerken, het tweede niet meer. Dat was ook meteen het verschil in de tweede set.

ZEVENDE GAME VAN SET DRIE BESLISSEND

Een soortgelijk scenario in set drie, met Darcis die al gauw onder druk kwam te staan. In zijn typische stijl knokte onze landgenoot zich er zo lang mogelijk door. In het altijd belangrijke zevende game kraakte hij toch. Opnieuw was één break het verschil. Bachinger zegevierde na twee uur en drie minuten met 4-6, 6-3 en 6-4.