Drievoudig grandslamwinnares stuikt in elkaar na iets meer dan een uurtje tennis

Drievoudig grandslamwinnares stuikt in elkaar na iets meer dan een uurtje tennis
Foto: © photonews

De favorieten krijgen het zwaar te verduren in Dubai. Nummer één van de wereld Naomi Osaka moest al opkrassen, Petra Kvitova overleefde met moeite en nu was het de beurt aan Angelique Kerber om getest te worden Su-Wei Hsieh. De Chinese kreeg Kerber op de knieën met 5-7, 6-4 en 6-0.

Van in het begin was het wel duidelijk dat Kerber tegen een lastige partij aankeek, want ze stond meteen 2-0 achter. Dat zette ze wel snel recht: van 2-0 ging het naar 2-4. Hsieh maakte er dan wel nog 4-4 van, maar een derde break in het voordeel van Kerber was beslissend in de eerste set.

KERBER KRAAKT BIJ 5-7 4-4

Het bleef nadien een spannend gevecht: Hsieh ging met 4-2 aan de leiding, maar Kerber brak onmiddellijk terug en kwam langszij. Dat was het laatste beetje dat de Wimbledon-winnares van vorig jaar nog uit haar lijf kon persen. Nadien was het helemaal over. Alle spelletjes die nog volgden, gingen de kant op van de Chinese.

Met twee vlotte games verzekerde Hsieh zich van setwinst. Toen deze ook in de eerste drie spelletjes van de derde set nipt aan het langste eind trok, brak het verzet bij haar opponente compleet. Hsief won hierna twaalf van de volgende dertien punten en de stunt was een feit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws