Elise Mertens steekt op 23-jarige leeftijd Dominique Monami voorbij, Kim Clijsters en Justine Henin op ruime afstand

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Elise Mertens steekt op 23-jarige leeftijd Dominique Monami voorbij, Kim Clijsters en Justine Henin op ruime afstand
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft er ongetwijfeld de mooiste week uit haar loopbaan opzitten, ondanks die halve finale van vorig jaar op de Australian Open. In Doha klopte ze drie speelsters uit de top tien en pakte ze haar mooiste eindzege ooit.

Met een vijfde WTA-titel doet de 23-jarige Mertens nu al beter dan Dominique Monami, die slechts vier keer een titel op het WTA-circuit won. Slechts drie speelsters doen nog beter dan de huidige leading lady van het Belgische vrouwentennis. 

Kim Clijsters en Justine Henin - uiteraard horen we u denken - staan ver verwijderd van de andere Belgische ex-tennisters, maar met Sabine Appelmans doet er op dit ogenblik nog een landgenote beter dan Mertens. Appelmans won in haar carrière 7 WTA-titels. Ze was twee keer de beste in Linz en Pattaya en won ook in het Amerikaanse Scotssdale en Nashville en het Kroatische Zagreb.

Clijsters en Henin op verre afstand

Overigens, om Clijsters en Henin in te halen zal Mertens de komende jaren nog vol aan de bak moeten. Laat staan dat het eigenlijk een quasi onmogelijke opdracht lijkt. Clijsters schreef in totaal 41 WTA-toernooien op haar naam, Henin spant de kroon met 43 toernooizeges op het WTA-circuit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws