Alleen Goffin en Darcis blijven over in Marseille, Bonaventure dicht bij hoofdtabel in Hongarije

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Alleen Goffin en Darcis blijven over in Marseille, Bonaventure dicht bij hoofdtabel in Hongarije
Foto: © photonews

Ruben Bemelmans is er niet in geslaagd om een plekje op de hoofdtabel te bemachtigen op het ATP-toernooi van Marseille. Ysaline Bonaventure staat wel dicht bij een ticket voor het hoofdtoernooi in Boedapest.

Ruben Bemelmans (ATP 134) trachtte zich via de kwalificaties te plaatsen voor de hoofdtabel in Marseille, maar dat lukte niet. De Limburger, het derde reekshoofd in de kwalificaties, verloor met 7-5 en 6-4 van de Rus Alexey Vatutin (ATP 204).

Zo zijn  David Goffin (ATP 21) en Steve Darcis (ATP 313) de enige Belgen op de hoofdtabel in de Franse grootstad. Reekshoofd Goffin is in de eerste ronde vrij en neemt het daarna op tegen de Fransman Benoit Paire (ATP 58) of een kwalificatiespeler. Darcis treft met een een kwalificatiespeler. Wie dat wordt, is nog niet duidelijk. 

Bonaventure op één zege van hoofdtabel

Ysaline Bonaventure (WTA 133) staat ook dicht bij de hoofdtabel in het Hongaarse Boedapest. De Luikse heeft na haar overwinning (6-2, 3-6 en 6-2) tegen de Kazachse Elena Rybakina (WTA 196) nog één zege nodig om de hoofdtabel te bereiken.

In haar laatste kwalificatieronde kijkt Bonaventure de Zwitserse Jil Teichmann (WTA 155) in de ogen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws