Yanina Wickmayer mag dromen van finaleplek, Steve Darcis overleeft thriller

Yanina Wickmayer mag dromen van finaleplek, Steve Darcis overleeft thriller
Foto: © photonews

Elise Mertens staat in de halve finales van het WTA-toernooi van Doha, maar ook in iets minder hoog aangeschreven doen de Belgen nog van zich spreken. Zo zit Yanina Wickmayer ook in de halve finales van het ITF-toernooi van Shrewsbury en bereikte Steve Darcis de laatste acht in Cherbourg.

In het geval van Cherbourg gaat het om een challenger. Steve Darcis werkte daar wel een pittige achtste finale af. Hij moest het dan ook opnemen tegen tweede reekshoofd Yannick Maden. Darcis liep 4-1 uit en bouwde hierop voort om de eerste set te winnen. In set twee had zijn Duitse tegenstander al snel het verschil gemaakt.

DARCIS SLAAT TOE IN TIEBREAK

In de beslissende derde set won Darcis de eerste drie spelletjes. Hij zag zijn opponent hierna weer langszij komen. Nadien gaven beide mannen mekaar geen duimbreed toe. Darcis trok wel aan het langste eind in de tiebreak en won zo met 6-4, 3-6 en 7-6 (7/5).

Intussen blijft het Yanina Wickmayer prima vergaan in Shrewsbury. In de kwartfinales daar haalde ze het met tweemaal 6-3 van de Britse Maia Lumsden. Die ging wel telkens mee tot 3-3, maar op het einde van elke set verzekerde Wickmayer zich van winst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws