België stuurt veredeld B-team naar Davis Cup in Brazilië: "Toch gaan we voor de zege"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
België stuurt veredeld B-team naar Davis Cup in Brazilië: "Toch gaan we voor de zege"

Volgende week speelt België een cruciaal Davis Cup-duel in en tegen Brazilië, maar kapitein Johan Van Herck moet het met een veredeld B-team doen. Toch wil Van Herck vol voor de overwinning gaan.

Belgische nummer één David Goffin past net als Steve Darcis, Ruben Bemelmans en Joris De Loore voor de verre verplaatsing naar Brazilië. En dus is het aan Arthur De Greef (ATP 199), Kimmer Coppejans (ATP 214) en dubbelspelers Sander Gille en Joran Vliegen om de schade te beperken in Brazilië. 

Een dubbel gevoel bij kapitein Johan Van Herck. "Gemengde gevoelens zijn een correcte omschrijving. De afzeggingen van David en Steve en de blessures van Ruben en Joris zijn jammer, maar we hebben nog altijd een ploeg die voor de overwinning kan gaan", stelt hij bij Sporza

Positief blijven

"Arthur en Kimmer hebben al bewezen dat ze op gravel en op hoogte goed uit de voeten kunnen. En Sander en Joran hebben in de VS een verdienstelijke dubbelmatch gespeeld. We blijven positief en gaan voor de zege."

Maar vooral het gemis van Goffin en Darcis is erg pijnlijk. "Er zijn heel veel discussies geweest. Ik voelde veel zin bij hen, maar ze hebben een andere beslissing genomen en die moeten we accepteren. Je moet oplossingen zoeken en dat hebben we gedaan. Nu focus ik me op de ploeg die wel naar Brazilië gaat", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws